Beräkning för fordonsbranschen

Göteborgsområdet har en lång historia av fordonsutveckling och ligger verkligen i framkant när det gäller användning av simuleringsmetoder inom produktutveckling.

Under de senare åren har branschen genomgått en förvandling, där tiden för att utveckla nya produkter kraftigt minskas. Antalet förserier krymper och prototyper byggs i allt mindre utsträckning, ibland inte alls. 

I stället går det att beräkna belastningen på ett fordons komponenter genom att simulera bilens åkande, där både vägens egenskaper och förarens körbeteende tas med.

Unisos kunskap och breda erfarenhet passar utmärkt i detta nya klimat där förmågan att anpassa sig och skapa nya metoder för att snabbt hitta lösningar och möjligheter premieras.

​​​​​​​​​​​​​​Våra uppdrag ligger inom området strukturmekanik, ofta med en tydlig specialisering inom grenar som tex. NVH, transmissioner eller friktion. Våra verktyg varierar från de klassiska FE programmen till specialverktyg för tex motorer eller verktyg framtagna av oss själva för en speciell applikation. 
​​​​​
Kontakta oss via formuläret nedan om du har frågor eller är nyfiken på hur vi kan hjälpa just dig. Eller klicka in dig på min LinkedIn-profil med knappen till höger. Skriv gärna ett meddelande och connecta med mig!

Kundreferens

​​​​​​​
”Skillnaden mellan Uniso och andra företag i branschen är att de inte enbart kan hantera FEM-programmen, utan de har också en god förståelse för mekaniken. Detta ger korta ledtider och mindre risk för felaktiga slutsatser.”

Underleverantör till bilindustrin
Kennet Karlström
Konsultchef Fordon
​​​​​​​Kontakt:
kennet.karlstrom@uniso.se