Vi tillför värde för våra kunder

Våra tjänster hjälper produktutvecklande företag att nå nya mål, utveckla nya produkter och säkerställa säkerheten i det dagliga livet runt om i samhället. Vi tillför värde för våra kunder och det är extra viktigt för oss att skapa en stark dialog med kunden för att säkerställa att förväntning och utförande stämmer överrens. ​​​​​Vi har en medelerfarenhet på mer än 10 år samt behärskar de flesta kommersiella beräkningsprogrammen på marknaden.


Vilka är våra styrkor?
Framförallt är det vår stora kompetens och långa erfarenhet av hållfasthetsberäkning, oberoende av bransch. Eftersom vi är specialister på just teknisk beräkning och varit i konsultbranschen så länge har vi hittat sätt att lätt ta oss an och snabbt sätta oss in i nya frågeställningar och nya produkter. Det ger våra kunder och medarbetare en stor trygghet.

Vad kan vi då?
Vi skulle vilja skriva "allt" men det är inte riktigt sant så vi nämner något av det vi gjort och gör kontinuerligt.
Handberäkningar när det passar och FEM-analyser när det passar, gärna med ingenjörsmässiga bedömningar för att effektivisera modeller och dylikt. Bara för att man kan mesha med miljoner element tycker vi inte att man skall göra det om det inte behövs.


Vi utvärderar t.ex. jorbävningsanalyser, dvs hur seismiska spektrum påverkar strukturer och hur man förstärker dessa effektivt. Vi säkerställer produkters utmattningsstyrka på olika sätt och med olika metoder och det är inga problem för oss att ta oss an termiska analyser, kanske kombinerat med en täthetsanalys och skruvförbandsdimensionering beroende på både temp och tryck. Ibland leder detta till att vi även utför den mekaniska säkerheten för en CE-märkning.

Vi gillar att räkna på svetsar men även att vara med i processen och utveckla elmotorer, eller varför inte köra krockanalyser. Tidvis räknar vi på riktigt stora rör och ibland små men väldigt långa och krokiga. Transmissioner med många kugghjul hör naturligtvis till vårt rätta element. Dynamikberäkning med stel- och flexkroppar gillar vi alla dagar i veckan! Linjära eller olinjära analyser i form av stora deformationer, plastiska material eller liknande går också galant.


Och hur jobbar vi?
Antingen utför vi analyserna på vårt kontor med vår hård- och mjukvara, eller på kundens kontor och med kundens verktyg. Ibland blir det en blandning av de båda! Egentligen spelar det inte någon roll för oss då vi är vana att växla mellan olika verktyg och löser detta på daglig basis. De verktyg vi ofta använder är tex Ansa, Ansys, Nastran, Abaqus, LS-Dyna, CAE-pipe, Rohr2 och för oss är detta bara olika skruvmejslar.