Möt våra medarbetare

Bild på Olivia ErikssonBild på Olivia Eriksson
Olivia Eriksson
Olivia Eriksson

Olivia Eriksson

Beräkningsingenjör

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?
Jag sitter ganska mycket själv och jobbar men när jag har något som jag fastnar på så frågar jag någon på kontoret om hjälp och då samarbetar vi bra ihop. Jag får en uppgift, utför den, får hjälp på vägen och sen mot slutet har vi möte med kunden tills allt blir färdigt.
Hur länge har du arbetat på Uniso?
Jag har varit här sedan september 2021.
Vad får dig att trivas på jobbet?
Det roligaste är att vi också hittar på saker utanför jobbet och att vi kontinuerligt tar fikaraster tillsammans, det är något jag saknat på tidigare arbetsplatser. Andra saker som får mig att trivas är stämningen här på Uniso och att det är fräscha lokaler.
Hur skulle du beskriva Uniso som företag?
Ett litet och mysigt företag där medarbetarna är högt i fokus. Det är viktigt med gemenskap och delaktighet.
Har du stött på några utmaningar och hur har du hanterat dem?
Jag har inte stött på några jättestora utmaningar. Det kan vara någon uppgift som har varit svårt eller ett upp ett uppdrag men då har jag tagit hjälp av någon som kan det bättre. Det brukar alltid finnas någon som man kan ta hjälp av.
Slutligen har du något favoritminne under din tid på Uniso, eller är det något du ser fram emot?
Ett favoritminne är förra årets konferensresa till Gdansk!​​

Klas Tegnemyr

Beräkningsingenjör

När började du på Uniso?

I Juni 2022, så snart ett år sedan.
Vad gör du en vanlig dag på jobbet?
Det varierar beroende på typen och längden av uppdrag. Just nu sitter jag med ganska korta uppdrag. Inledningsvis får jag en uppdragsbeskrivning sen börjar jag bygga modeller, bollar fram och tillbaka lite med kunden som man är överens över hur modellen ska byggas och sen gör jag körningar, analys och skriver rapport. Så vad jag gör en vanlig dag på jobbet beror på var i processen man befinner sig.
Känner du att det du gör är utvecklande för dig?
Ja det tycker jag. Man tar alltid med sig något från tidigare uppdrag som kan underlätta det man gör i stunden. Jag försöker göra saker som är utmanande så man kan sätta sig in i något nytt och hitta mer effektiva och nyanserande metoder.
Vad får dig att trivas på jobbet? 
När jag känner att jag bidrar och tillför något samtidigt som man lär sig nya saker och känner att man tar sig framåt.
Hur du skulle du beskriva Uniso som arbetsplats?
Det är väldigt bra. Man uppmuntras att ta egna initiativ och får fria tyglar att planera sina uppdrag. Sen finns det stöd och hjälp om man skulle köra fast.
Har du stött på några utmaningar och hur har du hanterat dessa?
Det kommer utmaningar varje dag men inget som inte gått att lösa. Det finns alltid någon som kan hjälpa en om man skulle behöva det.
Har du något favoritminne eller något du ser extra mycket fram emot?
Konferensresan till Gdansk förra hösten var rolig, sen ser jag fram emot sommarfesten!
Bild på Klas TegnemyrBild på Klas Tegnemyr
Klas Tegnemyr
Klas Tegnemyr
Bild på Anders HeiwallBild på Anders Heiwall
Anders Heiwall
Anders Heiwall

Anders Heiwall
Beräkningsingenjör

Hur länge har du varit på Uniso?
Jag började våren 2015.
Vad gör du en vanlig dag på jobbet?
Jag bygger modeller, funderar på problem, sätter upp analyser och kör. Jobbet handlar inte bara om att räkna och få fram svar utan vi måste även försöka konkretisera det på något så att människor förstår vad de ska göra med de beräkningarna vi utför.
Vad får dig att trivas på jobbet?
Det som få mig att trivas är problemlösning och att bidra till utveckling. Bra kollegor och diskussioner är också viktigt. Det låter lite klyschigt men personlig utveckling är också stimulerande.
Hur skulle du beskriva Uniso som arbetsplats?
Jag har aldrig haft Unisokontoret som arbetsplats. Men de gångerna jag är inne så tycker jag att det är högt i tak, folk är allmänt behjälpliga. Många är väldigt intresserade skulle jag vilja säga. Under min tid har det ändrats väldigt mycket. Nu är det fler yngre människor och större könsfördelning vilket jag tycker lyfter verksamheten, människor i andra livssituationer som kan dela med sig av saker, det tycker jag är berikande.
Har du stött på några utmaningar?
Ett udda problem jag som egentligen inte är så svårt för någon med hållfasthetsbakgrund var när vi hade en kund som ville ha hjälp med att beräkna och säkerhetsställa stabiliteten för sina modeller för att bygga fördämningar vid översvämningar, Vi hjälpte honom med en metod så att han sen kunde dimensionera grejerna själv vilket ledde till som framgång för honom. Små insatser som ge betydande resultat.
Har du något favoritminne från din tid på Uniso eller något du ser fram emot extra mycket?
Jag ser fram emot jubileet som ska ställas till med i år. Sen gav konferensresan i Gdansk måna minnen och det var väldigt trevligt tycker jag.