Uniso Technologies 15 år!I år firar Uniso Technologies sitt 15-årsjubileum som företag och vi är stolta över denna milstolpe i vår resa. Under de senaste 15 åren har vi kontinuerligt strävat efter att vara ett företag som värdesätter delaktighet, gemenskap och utveckling samt att leverera de bästa lösningarna till våra kunder. Här kan du läsa intervjuer med Kennet Karlström och Martin Hohensee som var med och grundade Uniso.

Intervju med Kennet Karlström

Kan du berätta lite om namnet Uniso Technologies och hur ni valde det?
Ja, det var inte helt lätt men vi var helt eniga med att vi vill ha något som påminde oss om att vi gör detta tillsammans. Uniso kommer från ordet ”unisont” som betyder typ ”enstämmigt”.

Vilka prestationer eller milstolpar är du mest stolt över att Uniso uppnått under de senaste 15 åren?

Jag är extremt stolt över alla medarbetare och att vi har lyckats koka ihop vårt ursprungliga ”tillsammans-tänk” till något alla uppskattar. Sedan gillar jag verkligen att vi under pandemin valde att inte säga upp någon utan istället göra allt för att alla skulle vara kvar.


Vad skulle du säga är de största lärdomarna eller insikterna du har fått från att bygga och driva Uniso?
Vi må alla vara beräkningsingenjörer men vi är alla också väldigt olika individer. Alla har olika drivkrafter och sätt som gör att jag inte kan tänka utifrån mig själv utan hela tiden måste fråga för att få svar. Olika svar!


Har du någon vision om hur Uniso ska utvecklas de kommande 15 åren?
Framåt! Jag är en stark förespråkare för att vi måste utvecklas, för att jag som person tycker att det är roligast när jag utmanas och utvecklas i den nutid vi befinner oss.


​​​​​​​Vad var det som inspirerade er att starta upp Uniso?

Vi drevs av möjligheten att starta ett företag tillsammans och driva det på vårt egna sätt med fokus på delaktighet vilket alltid varit ett att våra ledord.

När ni startade Uniso, hade du någon bild om hur det skulle se ut om 15 år? Och stämmer det överens med hur det är idag?
15 år är lång tid, och även om vi hade en vision från början, var det svårt att förutse exakt hur företaget skulle utvecklas till idag med runt 20 anställda där alla har intressanta uppdrag och deltar aktivt i företagets utveckling.

Utöver beräkning så är du är också konsultchef, vad är det bästa med den rollen?
Som konsultchef är min främsta roll att finnas där för mina medarbetare, fungera som bollplank och tillsammans med dem hitta spännande utvecklingsvägar.

Vad har varit roligast med att driva Uniso?
Svår fråga! Det har varit roligt nästan varje dag, och det blir många på 15 år. Det är alltid roligt att hitta utvecklande uppdrag för våra medarbetare och att träffa kandidater. Sedan är det självklart helt magiskt när kunder ringer helt spontant och berättar hur glada de är över att haft en konsult från Uniso med sig i sitt team och hur denne person gjort ett fantastiskt jobb som lett till att projektet levererat över förväntan.

Finns det några nya områden inom branschen som du hade velat jobba med framöver?
Ja, jag ser definitivt spännande möjligheter inom området kärnkraft, med nya idéer och teknik som är mycket intressant. Vi har erfarenhet och kunskap på Uniso som skulle vara värdefullt att bidra med.

Intervju med Martin Hohensee


Vad skulle du säga har varit nyckeln till företagets framgång och överlevnad över tid?
Att ha duktiga medarbetare som uppskattas av kunder är avgörande. Sedan gör vi vad vi kan för att matcha medarbetarnas uppdrag med deras önskemål och låter dem vara delaktiga i allt från affärsplan till små detaljer som fruktkorgar på kontoret.