Nyheter

Uniso blir medlemmar i OffshoreVäst

2021-01-27
En viktig del i att skapa affärer, utbyta erfarenheter och stärka organisationen är att skapa starka nätverk.

Eftersom Uniso har hjälpt flera kunder med deras offshore-verksamhet så tyckte vi att det kunde vara aktuellt att gå med i ett nätverk som stärker offshore-företag. OffshoreVäst är ett kluster som drivs av medlemmarna och består av representanter från industri, akademi och myndigheter. 

Vi hoppas kunna stärka vårt nätverk och bidra till en utveckling av sektorn här på västkusten. Vi tror på en start framtid för offshore-branschen och vi ser fram emot att ta del av och addera till nätverkets kunskaper.

Uniso stödjer barncancerfonden även denna julen

2020-12-03
Det finns andra viktiga saker än att arbeta med teknisk beräkning. Därför har Uniso även i år beslutat att ge en julgåva till barncancerfonden. Gåvan kommer hjälpa i kampen och visionen att utrota barncancer.

Det har varit ett långt, prövande och svängigt år för många, både privat och arbetsmässigt. Men det är ingenting mot vad många barn och familjer drabbas av - och kämpar mot - varje dag. 

Idag är barncancer den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1-14 år. Men orden barn och cancer hör inte ihop. Om du vill också vill stödja barncancerfondens arbete kan du gå in på den här länken och ge en gåva. Tipsa gärna också din arbetsgivare om att gå in på den här länken för att ge en företagsgåva. 

Tillsammans gör vi störst skillnad och kan dela ordet.

Intervju med Martin Hohensee

2020-10-21
​​​​​​​

På Uniso är vi väldigt stolta över våra medarbetare och därför har vi under hashtaggen #TeamUniso börjat publicera korta intervjuer av medarbetarna på sociala medier. Här på hemsidan får de längre versionerna av intervjuerna bättre plats.

Idag är det dags att rikta strålkastarna mot vår alldeles egen Martin Hohensee.
 
Först och främst, var är du född och uppvuxen?
Jag är född, uppvuxen, från- och återflyttad samt nu boende i Onsala. Jag gillar det stället helt enkelt.
 
Vad gör du på fritiden?
Jag tillbringar gärna mycket tid på havet. Att lägga till med båten på en ö, ta ett bad och sedan få en riktigt god kopp kaffe – det är kvalitet det! Kanske stannar vi för natten i den nyligen införskaffade båten med övernattningsmöjligheter. Hummerfisket på hösten ger också en härlig portion salta stänk och en hel del spänning.
 
Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
Blir ju gärna lite rastlös så ett gäng bollar att leka med, kaffe och lite trevligt sällskap.
 
Om du inte fick bo kvar i Sverige, vart skulle du flytta?
Det får gärna finnas snö eller ett varmt hav och god mat i närheten.
Favoritmat?
Är inte så svårflörtad vad det gäller mat, äter det mesta (dock inte ängamat!!).

​​​​​​​Hur ser den bästa vardagskvällen ut?
Bästa vardagskvällen måste ändå vara en tisdagskväll på hösten. Först en lyckad eftermiddag på havet vilket resulterat i ett par fina humrar. Kvällen avslutas tillsammans med frun över en macka med nykokt hummer och en liten kall – mums.
 
Favorithögtid? Varför?
Får nog vara midsommar en finfin sommardag, kanske med tillhörande regninslag. Lite härligt häng med familj och vänner, go mat och en del lekar vilket jag alltid uppskattar.
 
Vad ville du bli när du var liten?
Kommer inte riktigt ihåg för det börjar bli illa länge sedan. Men jag fick en miniräknare av en bekant till familjen när jag var 5 år och kanske var det redan då fastnade jag för siffror.
 
Har du något guilty pleasure?
Om det räknas att jag äter godis på en måndag när kidzen gör sina läxor och de bara får äta godis på helgen så kör vi på det.
 
Har du någon ovanlig talang?
Kan jonglera med 3 bollar men jag vet inte om det är så fruktansvärt ovanligt tyvärr.
​​​​
Vad gör du på Uniso?
Min roll på Uniso – jag var med och grundade Uniso 2008 vilket är bland det mest spännande jag gjort. Idag är jag konsultchef på gruppen Industri och sedan har jag de senaste 2 decennierna varit verksam som konsult i kärnkraftsindustrin. Allt detta trivs jag med fantastiskt bra med.
 
Såja, nu vet ni alla var Martin kommer befinna sig på tisdag kväll. Till Martin säger vi lycka till med hummerfisket och tack för din tid.

​​​​​​​#TeamUniso

Höstens första personalmöte

2020-10-07
Den 7 oktober samlades vi på kontoret för höstens första personalmöte. Claes Olsson kom på besök och Jonatan hade planerat en sandig aktivitet på Beach Center i Kviberg.  
 

Som vanligt började vi att äta tillsammans på kontoret innan vi startade själva mötet. Vi hade bjudit in Claes Olsson till både mat och möte så vi fick fint sällskap. Till själva personalmötet skulle Claes prata om sin nya bok  "Using measurements and testing to support theoretical analyses of welded structures exposed to fatigue". Claes är en gammal vän till Uniso som vi respekterar väldigt mycket och han är en auktoritet på svetsutvärdering och beräkning. Vi var spända på att få lyssna till hans kloka ord. Det var mycket intressant och lärorikt och vi hoppas få tillfälle att anordna ett event med honom senare under hösten. 

Efter middag och möte hade Jonatan fått äran att planera aktiviteten som vi alltid gör efter våra personalmöten. Denna gången blev det volleyboll på Beach Center i Kviberg. Förväntningarna var höga och de överträffades ändå med råge. Vi spelade järnet i två timmar och till sist stod David Fors som ensam vinnare. Stort grattis. 

Nästa personalmöte sker den 18 november och vi är spända på att få se vad Martin har planerat för oss. 
Tills dess får vi försöka bli av med all sand som fastnat på diverse olika ställen på oss. 

Utdrag från höstens konferensresa

2020-09-21
Den 18-19 september gick höstens konferensresa av stapeln. Vi åkte till Marstrand för att diskutera vikten av goda arbetsrelationer och kickstarta hösten. 
 

Vi lyckades få med oss hela 90% av företaget på årets konferensresa och möttes upp utanför Marstands havshotell på morgonen.

Temat på konferensen var arbetsrelationer och jag tror att vi alla fick en ögonöppnare om vad goda arbetsrelationer kan leda till. Sammanfattningsvis var vi överens om att det är något som kan skapa möjligheter. Möjligheter gällande trivsel, arbetssituation, komeptens, uppdrag, lön osv. 

Utöver detta fick vi även leka av oss på GEO-event, en slags digital tipsrunda/frågesport där man låste upp frågor och utmaningar genom att ta sig till olika geografiska positioner på en karta. Lag Meshtarnas Meshtare, med Malin, Staffan, Kristoffer, Kennet och Martin, vann till slut som man kan se på bilden till vänster.
Stort grattis till er!

Vi fick även njuta av havshotellets spa och gemensam middag på Grand Hotell på kvällen. Där fick vi även chansen att hylla Hasse som jubilerar med hela 10 år på Uniso. Vi hoppas att du får njuta av din present och att du lär dig något nytt om rom på köpet. Vi ser redan fram emot 2030 när vi förhoppningsvis får fira ditt 20-årsjubileum på Uniso. 

Vi riktar ett stort tack till alla som kunde delta på delar eller hela konferensen. Det är alltid trevligt att träffas och umgås i andra miljöer än kontoret bjuder på och diskussionerna har varit givande. 

Nu blickar vi framåt mot en spännande höst!

Vi har blivit 20 anställda

2020-01-10
När 2019 blev 2020 ökade Uniso för första gången till 20 anställda när Jonatan anslöt sig till oss.

Vi är tillbaka till ett helt nytt år och årtionde efter lite skön julledighet. Och vilken pangstart. 20-talet börjar på bästa sätt med att vi får välkomna ett nytillskott till Uniso. Något som innebär att vi nu är 20 stycken medarbetare! Vi växer så det knakar. Jonatan ska vara på Uniso-kontoret i en vecka innan han åker ut och ska förstärka Volvo lastvagnars transmissionsavdelning.

Vi beslöt oss för att fira tillfället med en gemensam lunch på kontoret. Mycket trevligt. Tack till alla som kunde komma med så kort varsel. Nu blickar vi framåt mot en vår fullspäckad av spännande aktiviteter och siktar mot nya mål. 

Stort tack till alla våra medarbetare. Utan er finns inget Uniso.

Uniso stödjer Barncancerfonden

2019-10-25
Barn och cancer är två ord som aldrig borde nått varandra. Ändå är barncancer den vanligaste dödsorsaken för barn 1-14 år i Sverige. 

Därför har Uniso tagit beslutet att även i år hjälpa till att hålla cancer borta från barn. Vi är stolta över att stötta Barncancerfonden och deras livsviktiga arbete.

Gör det du också!

I Julpaket 2019 möter vi Julius som är 6 år gammal. Julius har i lite drygt tre års tid behandlats för opticusgliom, en slags hjärntumör, på Karolinska sjukhuset i Solna. Julius drömmer om att bli kock och visar gärna upp ett partytrick eller två när man träffas.

Tillsammans delar vi ordet.